25 Aralık 2011 Pazar

Pardus 2011.2 Conky kurulumu

Pardus 2011.2 Conky kurulumu
Conky nedir?
Hafif bir sistem izleme programıdır. Paket Yöneticisinde "Gelişmiş ve ileri derecede özelleştirilebilir sistem izleyicisi" olarak açıklanmış bulunmaktadır.




Peki Conky paketini nasil kurariz?

Conky paketini kurmamiz için oncelikle bu adresten Conky surumunu indirmemiz lazim.
1: Indirdigimiz tar formatindaki paketimizi ev klasorunde bir yere açmalim2: Uygulamalar sistem yolunu izleyerek uçbirim(konsole)'e girelim sudo su yazip parolamizida girdikten sonra root'a eriselim.
3: Sirasiyla konsoldan sudo pisi it libXext-devel libXdamage-devel libXfixes-devel libXft-devel imlib2-devel lua-devel alsa-lib-devel libaudacious kuralim
4:Conky klasorune odaklanalim simdi eger Dolphin kullaniyorsak Conky klasorunde F4
tusuna basalim konsol penceresi açilsin ve ./configure komutunu verelim islem bitince make komutunu verelim ve son olarak make install komutunu verelim islemi bitirelim
5: Ev dizinine .conkyrc isimli bir metin dosyası oluşturuyoruz (oluşturduğunuz bu dosya bir gizli dosya olduğu için görünmez, Ctrl + h diyerek hemen görünmesini sağlayabiliriz) ve bu dosyanın içine ayar satırlarını kaydettikten sonra, Conky yeniden başladığında yeni ayarlarla karşımıza çıkacaktır.
Elimizde bir .conkyrc dosyası varsa bu dosyayı ev dizinimizdeki kendi .conkyrc dosyamızın üstüne kaydediyoruz.
Özgürlükİçin forumunda birkaç .conkyrc dosyası mevcut, ayrıca İnternet'te aratarak da çok miktarda .conkyrc dosyası ya da içeriği bulmak mümkün. Mesela yukaridaki resimdeki Conky görünümü için www.ozgurlukicin.com/yapistir/648 adresindeki kodları .conkyrc dosyanıza kaydedip Conky'i yeniden başlatmanız yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder